Overslaan en naar de inhoud gaan

4e leerjaar

Elke Bronselaer

Leerkracht 4e leerjaar

Welkom in de Garfieldklas

In de Garfieldklas verdiepen we ons in de getallen tot 100 000. Ook de kommagetallen tot op 0,01 komen aan bod. We leren werken met de geodriehoek en de passer. Tijdens de lessen meten en metend rekenen focussen we op de inhouds-, lengtematen en het gewicht en voeren daarbij herleidingen uit aan de hand van onze tabellen. 

De verschillende woordsoorten in een zin kennen geen geheimen meer voor ons.
Daarnaast oefenen we ook op het vervoegen van de werkwoorden in de tegenwoordige tijd en leren we zinnen herkennen die in de verleden tijd staan. 

We leren de Belgische provincies kennen, onderzoeken het dierenrijk en staan stil bij het menselijk lichaam. Daarnaast ontdekken we de geschiedenis van onze eigen gemeente, maken we kennis met verschillende beroepen en leren we ons te gedragen als een gediplomeerde deelnemer aan het verkeer. 

We kruipen in de huid van echte kunstenaars tijdens de lessen muzische vorming. We pikken een aantal voorstellingen mee. We smeren onze stembanden om te zingen als een echte nachtegaal maar staan ook stil bij verschillende muziekgenres. Daarnaast proberen we muziek te maken met alledaagse voorwerpen.

In de lessen drama ontpoppen we ons tot echte acteurs.

De lessen media zorgen ervoor dat we mediawijs worden. 

Klassenblog